Canglory technology (China)  LTD

Injectie Mold Manufacturing Process Deel II

Tijd vrijgeven: 2022-02-26 14:42:21    Hits: 13

3. Mold vervaardigen

 

1. Het programma, remove elektroden

 

Nadat het vormontwerp is voltooid, is hetnoodzakelijk om een CNC-programma samen volgens de verwerkingsomstandigheden van elke component en of de elektrode EDM bewerking te verwijderen.

 

 

 

2. Machining

 

- bewerking van de gietvorm omvat CNC, EDM bewerking, draad snijden bewerking, diep boren enzovoort. Nadat de vormmalbodem en materialen zijn besteld matrijs slechts onbewerkt verwerkingsstatus of slechts staalmateriaal. At dit moment een aantal mechanische bewerking worden uitgevoerd volgens het ontwerp bedoeling van de gietvorm om verschillende onderdelen te voeren.

 

 

 

CNC bewerking, computernumerieke besturing, dat is , CNC-bewerkingscentrum, de eisen omvatten diverse verspanende procedures, de selectie van gereedschappen, het bewerken van parameters en ga zo maar door. EDM bewerking is vonkverspanen, een bewerking die gebruik elektrische ontlading te corroderen materialen om de gewenste grootte, zodat alleen geleidende materiaal kan worden bewerkt. - elektroden gebruikt die in het algemeen koper en grafiet.

 

 

 

 

 

CNC bewerking

 

 

 

3. Fitter samenstel

 

 

 

Het installateur speelt een belangrijke rol in het maakproces matrijs, en het werknodig om door de gehele matrijs vervaardigingsproces. Fitter werk, fit vormsamenstel, draaien, frezen, slijpen en boren zijn bedreven.

 

 

 

4. Mold besparing en polijsten

 

 

 

Mold opslaan en polijsten de verwerking van matrijsdelen door gereedschapmaterialen zoals schuurpapier, oliesteen en diamant plakkennadat de vorm is verwerkt door CNC, EDM en fitter, en voordat de mal wordt samengesteld.

 

 2a2e43dcb91a4f58af6b7803522ec77b_2.jpg 

 

Fourth , mal inspectie en vormtest

 

 

 

1. Mold inspectie

 

Het proces schimmel trial and samenstel is eigenlijk een mal inspectieproces. In de pasvorm matrijssamenstelling, kunt u controleren of de rode pil op zijn plaats is, of de vingerhoed is glad, en of de mal stoort.

 

 

 

2. Trial

 

Nadat de matrijs wordt vervaardigd, teneinde de toestand van de matrijs controleren en of de structuur van het kunststofdeel goed is,nodig omnaar de inspuitinrichting van de matrijs te testen. through de mal test, kunt u de situatie van de schimmel in het bier waardoor proces en of de structuur van het plastic gedeelte is goed te begrijpen.

 

5. Modification en wijziging

 

Nadat de mal wordt getest overeenkomstige wijzigingen worden aangebracht volgens de testomstandigheden. In bovendiennaar de ingenieur bevestigt de kunststofdelen, de structuur van de kunststof onderdelen moeten worden aangepast. since de mal is gemaakt, alle veranderingen zijn meer lastig, en soms zelfs moeilijker dan rework, en de beste manier om verandering moet worden gevonden op basis van de specifieke situatie.

 

 

 

Om constructief ontwerp, de structurele must change proberen om de situatie van de schimmel te begrijpen, of het water, vingerhoed, en hoe u de meest gemakkelijk te veranderen, enz., kunnen relevante wijzigingen in het geval van het combineren van relevante informatie, en de collega's van de mal team te raadplegen indiennodig. .

 

 

 

Processing koelsysteem:

 

 

 

Om verwerking koelsysteem (boren en transporteren van water), het product vereist in het algemeen dat het watertransport van de voorgelegen matrijshelft moet worden verwerkt wanneer het eerste matrijsdeel modificatie data wordt verzonden, en de achterste gietvorm behoeften watertransport te verwerkennadat het tweede matrijsdeel modificatiegegevens wordt afgegeven. Whether ofniet een grote invloed op de productie van bier, zoals de PC materiaal bierproductie (bij hete olie bierproductie) probeert te openen voordat het eerste matrijsdeel test.

 

 

 

Therefore, verschillende situaties moet worden beschouwd in de constructief ontwerp tekening trap en de werklast van schimmel modificatiehandelingen verminderd zoveel mogelijk, zodat de opening van het watertransportnormaal werkt en de afmetingen van het bier zo snel mogelijk worden bepaald.

 

 

 

 

 

 

 

Six, schimmel onderhoud

 

 

 

omdat de matrijs werkt onder hoge temperatuur en hoge druk, en het in contact met de lucht voor een lange tijd, het is zeer gemakkelijk te produceren roest, zodat hetnoodzakelijk is om de mal goed behouden, en het isnoodzakelijk om anti-rust olie en boter toepassing wanneer geen bier wordt gemaakt.

 

In Bovendien zijn door de bepaalde levensduur van het vormstaal en onredelijke vormgeving van de vormstructuur, sommige scherp en dun staalconstructies of de huls van de cilinder kan barsten en breken en moeten worden onderhouden en gerepareerd continu in het latere onderhoud.


voorgaand: Injectievorm Manufacturing Proces...

volgende: No